Китайският гигант  Xiaomi представи нови очила за добавена реалност - Wireless

...
Китайският гигант  Xiaomi представи нови очила за добавена реалност - Wireless
Коментари Харесай

Xiaomi представи нови очила за добавена реалност

Китайският колос  Xiaomi показа нови очила за добавена действителност - Wireless AR Glass Discovery Edition, с извънредно детайлни екрани и последно потомство процесор - Snapdragon XR2 Gen 1.

Изработени от магнезиево-титаниева сплав и въглеродни нишки, те тежат единствено 126 грама - което въпреки всичко е към 3 пъти повече от междинните очила. Въпреки това съгласно компанията са доста по-удобни от всяко друго сходно устройство на пазара.

Двата MicroOLED екрана са ситуирани в чифт призми, тъй че да се резервира яркостта им - до 1200 нита. А гъстотата на пикселите ги прави невидими за индивида.

Освен да прибавят действителност върху света, очилата могат да потъмняват и да работят като шлем за виртуална действителност.

Но същинският им пробив - в случай че работи добре - биха били новите жестове за ръководство на обекти в добавения свят, който очилата наслагват върху нашия. С помощта на две камери очилата наблюдават сполучливо ръцете и разпознават голям брой команди, настояват от китайската компания. Те ще разрешават и да споделяте с други смарт устройства в къщата, въпреки че по всяка възможност сходен надзор ще е вероятен главно с джаджите на Xiaomi. Те въпреки всичко имат сериозен азбучник за дома.

Другата основна характерност е, че очилата ще могат да работят и без смарт телефон или компютър - само че и ще могат да се свързват с тях по безжична връзка. Засега обаче това е концептуален артикул и не е ясно по кое време ще го забележим на пазара, и на каква цена.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР